Новини

Заповядайте на международната конференция на БФА “Фестивали в черно и бяло“!


10 ноември 2015 13:04

Скъпи приятели и колеги,

        Заповядайте на международната конференция на Българска фестивална асоциация (БФА) "Фестивали в черно и бяло", която ще се проведе на 19-ти ноември 2015 г. (четвъртък) от 10 ч. в зала 7 на НДК. Събитието е част от проект "Българо-норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България“, осъществяван с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИК 2009 – 2014г.

         Събитието ще представи двугодишния труд на БФА в посока импементиране на най–добрите практики в сферата на фестивалите, структурирани с предложения за нов механизъм за публично финансиране на фестивалите в т.нар. Бяла книга. Документът представя конкретни предложения за реформи в механизмите на публичното - държавно и общинско, финансиране за фестивали, изготвени на база на сравнителни аналитични доклади по отношение на българския и норвежкия опит във финансирането на културни проекти.

         В конференцията ще вземат учасие чуждестранните експерти Андерш Рюкя - Генерален мениджър на Норвежката фестивална асоциация, Юрид Воглан – представителката на академичното поле в Норвегия и Арнфин Беркестран - зам.  председател на Съвета по изкуствата в Норвегия. Активно участие в събитието ще вземе и посланичката на Кралство Норвегия в България Н. Пр.  Гюру Катарина Х. Викьор, чиято подкрепя проекта за имплементиране на Бялата книга още от неговото начало.

         На събитието ще се проведе също и церемония по награждаване на 26-те български фестивала, спечелили европейски сертификат за качество – част от проекта „Европа за фестивалите.  Фестивалите за Европа“ (ЕФФЕ) . Каним ви да присъствате на церемонията по награждаването, в която ще участва г-н  Огнян Златев, ръководител на представителството на Европейската комисия в България и кметовете на общо девет общини (София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Русе, Созопол, Троян).

         Събитието се организира с подкрепата на Национален дворец на културата.

         Ще се радваме да ви посрещнем като наши официални гости. Приложена ще намерите програма на събитието.

Поздрави,
Екипът на Българска фестивална асоциация,
email: office@bfa.bg
www.bfa.bg   

 

Последни новини

Festival Brunch ::: Varna Summer Edition

Много сме щастливи, че форматът Festival Brunch, който Българска фестивална асоциация стартира в началото на 2018 година в столицата ще гостува във Варна в рамките на Международен музикален фестивал “Варненско л ...

15 юни 2018 18:40

Още

Festival Brunch Vol. 4 ::: Медиация

В края на месец юни ни очаква поредната среща от серията Festival Brunch, която ще е и последната за столицата преди лятото. Тема на събитието: МЕДИАЦИЯ Медиацията е един от най-ефективните извънсъдебни способ ...

15 юни 2018 18:07

Още

Гост-лекторите на Festival Brunch Vol. 3

Броени дни до съботната ни закуска, когато наши специални гости ще бъдат лекторите по дизайн мислене арх. Виолетка Славова и арх. Мария Стайнова - от DesignThinking.bg, водещата агенция за иновации в България, която в ...

23 май 2018 10:38

Още

ЗА БФА

Българска фестивална асоциация (БФА) е гражданска организация, която има за цел създаването и поддържането на благоприятна среда за развитие на фестивалите в България.

БФА е организация, която обединява близо 20 български фестивала от различни сектори наизкуството (включително визуални изкуства, кино, музика, театър и други), фестивали с различна големина, бюджети и географски обхват.Българска фестивална асоциация е член на Европейска фестивална асоциация, което е признание за нас и нашите членове.

КОНТАКТИ

Българска фестивална асоциация
Офис: гр.София 1504,
ул. "Панайот Волов" № 3

Лице за административен контакт:

Мария Русева
GSM: ++359 888 359 679
email: office@bfa.bg

ПОЛЕЗНИ ДОКУМЕНТИ

Документи за членство в БФА:

 

Проект "Българо - норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България" се осъществява с оргомното съдействие и финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИК 2009 - 2014г. Повече за програмата можете да научите на www.ngogrants.bg 

Конференция  "Фестивали в черно и бяло" - презентации на експертите по проекта.

Documents in English

 

 

 

 

Проект "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа"

Други полезни документи: