Новини

Няколко дни до международната конференция “Фестивали в черно и бяло“!


16 ноември 2015 18:30

Скъпи приятели и колеги,

припомняме ви, че международната конференция на Българска фестивална асоциация (БФА) "Фестивали в черно и бяло" ще се проведе на 19-ти ноември 2015 г. (четвъртък) от 10 ч. в зала 7 на НДК.

Програмата на събитието включва представяне на проекта на БФА в посока импементиране на най–добрите практики в сферата на фестивалите, структурирани с предложения за нов механизъм за публично финансиране на фестивалите в т.нар. Бяла книга. Освен представянето му ще имаме възможност да се срещнем с норвежките експерти - Андерш Рюкя, Юрид Воглан и Арнифин Беркестран. Посланичката на Норвегия, Н. Пр.  Гюру Катарина Х. Викьор, също ще вземе активно участие в конференцията. 

В края на програмата ще се проведе и официална церемония по връчване на европейските сертификати за качество на 26-те български фестивала, преминали през два етапа на международна оценка, част по проекта „Европа за фестивалите.  Фестивалите за Европа“ (ЕФФЕ) .

Конференцията "Фестивали в черно и бяло" е част от проект "Българо-норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България“, осъществяван с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИК 2009 – 2014 г. Събитието се осъществява в партньорство със Столична община и Националния дворец на културата. Събитието се организира с подкрепата на Национален дворец на културатa.  Ще се радваме да ви посрещнем като наши официални гости. 

Поздрави,
Екипът на Българска фестивална асоциация

Последни новини

Позиция на БФА по повод конкурс на Национален фонд „Култура”

Публикуваме текста на официалното писмо, което Българска фестивална асоциация входира днес 21.12.2017г. (четвъртък) в Министерство на културата. До: Боил Банов Министър на културата на Р. България Адрес: гр. ...

21 декември 2017 16:56

Още

Приветствие от новия изпълнителен директор на БФА

Уважаеми фестивални организатори, партньори и съмишленици, Фестивалите имат невероятната способност да бъдат пространства на диалог между различни общности, да „действат“ като платформи за споделяне на ...

18 декември 2017 09:59

Още

БФА с нов изпълнителен директор

Уважаеми колеги, партньори и съмишленици, С огромно удоволствие, обявявам назначаването на Светлозара Христова на поста Изпълнителен директор на Българска фестивална асоциация. Светлозара се присъединява към екипа ...

15 декември 2017 13:24

Още

ЗА БФА

Българска фестивална асоциация (БФА) е гражданска организация, която има за цел създаването и поддържането на благоприятна среда за развитие на фестивалите в България.

БФА е организация, която обединява близо 20 български фестивала от различни сектори наизкуството (включително визуални изкуства, кино, музика, театър и други), фестивали с различна големина, бюджети и географски обхват.Българска фестивална асоциация е член на Европейска фестивална асоциация, което е признание за нас и нашите членове.

КОНТАКТИ

Българска фестивална асоциация
Офис: гр.София 1504,
ул. "Панайот Волов" № 3

Лице за административен контакт:

Мария Русева
GSM: ++359 888 359 679
email: office@bfa.bg

ПОЛЕЗНИ ДОКУМЕНТИ

Документи за членство в БФА:

 

Проект "Българо - норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България" се осъществява с оргомното съдействие и финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИК 2009 - 2014г. Повече за програмата можете да научите на www.ngogrants.bg 

Конференция  "Фестивали в черно и бяло" - презентации на експертите по проекта.

Documents in English

 

 

 

 

Проект "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа"

Други полезни документи: