Новини

Няколко дни до международната конференция “Фестивали в черно и бяло“!


16 ноември 2015 18:30

Скъпи приятели и колеги,

припомняме ви, че международната конференция на Българска фестивална асоциация (БФА) "Фестивали в черно и бяло" ще се проведе на 19-ти ноември 2015 г. (четвъртък) от 10 ч. в зала 7 на НДК.

Програмата на събитието включва представяне на проекта на БФА в посока импементиране на най–добрите практики в сферата на фестивалите, структурирани с предложения за нов механизъм за публично финансиране на фестивалите в т.нар. Бяла книга. Освен представянето му ще имаме възможност да се срещнем с норвежките експерти - Андерш Рюкя, Юрид Воглан и Арнифин Беркестран. Посланичката на Норвегия, Н. Пр.  Гюру Катарина Х. Викьор, също ще вземе активно участие в конференцията. 

В края на програмата ще се проведе и официална церемония по връчване на европейските сертификати за качество на 26-те български фестивала, преминали през два етапа на международна оценка, част по проекта „Европа за фестивалите.  Фестивалите за Европа“ (ЕФФЕ) .

Конференцията "Фестивали в черно и бяло" е част от проект "Българо-норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България“, осъществяван с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИК 2009 – 2014 г. Събитието се осъществява в партньорство със Столична община и Националния дворец на културата. Събитието се организира с подкрепата на Национален дворец на културатa.  Ще се радваме да ви посрещнем като наши официални гости. 

Поздрави,
Екипът на Българска фестивална асоциация

Последни новини

Festival Brunch ::: Varna Summer Edition

Много сме щастливи, че форматът Festival Brunch, който Българска фестивална асоциация стартира в началото на 2018 година в столицата ще гостува във Варна в рамките на Международен музикален фестивал “Варненско л ...

15 юни 2018 18:40

Още

Festival Brunch Vol. 4 ::: Медиация

В края на месец юни ни очаква поредната среща от серията Festival Brunch, която ще е и последната за столицата преди лятото. Тема на събитието: МЕДИАЦИЯ Медиацията е един от най-ефективните извънсъдебни способ ...

15 юни 2018 18:07

Още

Гост-лекторите на Festival Brunch Vol. 3

Броени дни до съботната ни закуска, когато наши специални гости ще бъдат лекторите по дизайн мислене арх. Виолетка Славова и арх. Мария Стайнова - от DesignThinking.bg, водещата агенция за иновации в България, която в ...

23 май 2018 10:38

Още

ЗА БФА

Българска фестивална асоциация (БФА) е гражданска организация, която има за цел създаването и поддържането на благоприятна среда за развитие на фестивалите в България.

БФА е организация, която обединява близо 20 български фестивала от различни сектори наизкуството (включително визуални изкуства, кино, музика, театър и други), фестивали с различна големина, бюджети и географски обхват.Българска фестивална асоциация е член на Европейска фестивална асоциация, което е признание за нас и нашите членове.

КОНТАКТИ

Българска фестивална асоциация
Офис: гр.София 1504,
ул. "Панайот Волов" № 3

Лице за административен контакт:

Мария Русева
GSM: ++359 888 359 679
email: office@bfa.bg

ПОЛЕЗНИ ДОКУМЕНТИ

Документи за членство в БФА:

 

Проект "Българо - норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България" се осъществява с оргомното съдействие и финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИК 2009 - 2014г. Повече за програмата можете да научите на www.ngogrants.bg 

Конференция  "Фестивали в черно и бяло" - презентации на експертите по проекта.

Documents in English

 

 

 

 

Проект "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа"

Други полезни документи: