Описание фестивали

Салон на изкуствата


04 май 2015 16:08

Салонът на изкуствата се провежда от 1995 г. През годините фестивалът се превърна в едно от емблематичните продукции на НДК, както и в очаквано и търсено културно събитие от столичани. Всяка пролет, преди светлия празник на българската писменост и култура, НДК широко отваря врати за почитателите на изпълнителските и приложни изкуства.

Традиционно фестивалът се провежда всяка година през пролетта, като форматът включва културни събития в различни жанрове и форми като: музика, танц, театър и кино, слово, изящно  и пластично изкуство. През 2014 г. в програмата му е включена и опера.

       Гостуващи оркестри и балети: Болшой театър, Миланска скала, Ленинградски театър за опера и балет „Киров”, Лондонски симфоничен оркестър, Сантктпетербургски симфоничен оркестър, Виенска филхаромния и Виенска държавна опера, Шведски кралски балет, Английски кралски балет, Нациоален балет на Испания.

       Гостуващи изпълнители и спектакли:  Андреа Бочели, Хосе Карерас, Николай Гяуров, Гена Димитрова, Монсерат Кабайе, Юрая Хийп, Мецофорте, Ал Бано и Ромина Пауър, Омара Портуондо, Ибрахим Ферер и Буена Виста Соушъл Клъб, Стинг, Пако де Лусия, Крис де Бърг, Джо Кокър, Джеймс Браун, Горан Брегович, Майсторите на танца на Майкъл Флетли, Огънят на Анадола, Нощта на султаните, Шаман, Дейвид Копърфийлд и много други.

       Изложби: Хуан Миро – Творби; Оскар Тускет Бланка – Дизайн ; Владимир Димитров-Майстора

Последни новини

Festival Brunch ::: Varna Summer Edition

Много сме щастливи, че форматът Festival Brunch, който Българска фестивална асоциация стартира в началото на 2018 година в столицата ще гостува във Варна в рамките на Международен музикален фестивал “Варненско л ...

15 юни 2018 18:40

Още

Festival Brunch Vol. 4 ::: Медиация

В края на месец юни ни очаква поредната среща от серията Festival Brunch, която ще е и последната за столицата преди лятото. Тема на събитието: МЕДИАЦИЯ Медиацията е един от най-ефективните извънсъдебни способ ...

15 юни 2018 18:07

Още

Гост-лекторите на Festival Brunch Vol. 3

Броени дни до съботната ни закуска, когато наши специални гости ще бъдат лекторите по дизайн мислене арх. Виолетка Славова и арх. Мария Стайнова - от DesignThinking.bg, водещата агенция за иновации в България, която в ...

23 май 2018 10:38

Още

ЗА БФА

Българска фестивална асоциация (БФА) е гражданска организация, която има за цел създаването и поддържането на благоприятна среда за развитие на фестивалите в България.

БФА е организация, която обединява близо 20 български фестивала от различни сектори наизкуството (включително визуални изкуства, кино, музика, театър и други), фестивали с различна големина, бюджети и географски обхват.Българска фестивална асоциация е член на Европейска фестивална асоциация, което е признание за нас и нашите членове.

КОНТАКТИ

Българска фестивална асоциация
Офис: гр.София 1504,
ул. "Панайот Волов" № 3

Лице за административен контакт:

Мария Русева
GSM: ++359 888 359 679
email: office@bfa.bg

ПОЛЕЗНИ ДОКУМЕНТИ

Документи за членство в БФА:

 

Проект "Българо - норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България" се осъществява с оргомното съдействие и финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИК 2009 - 2014г. Повече за програмата можете да научите на www.ngogrants.bg 

Конференция  "Фестивали в черно и бяло" - презентации на експертите по проекта.

Documents in English

 

 

 

 

Проект "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа"

Други полезни документи: