Описание фестивали

Салон на изкуствата


04 май 2015 16:08

Салонът на изкуствата се провежда от 1995 г. През годините фестивалът се превърна в едно от емблематичните продукции на НДК, както и в очаквано и търсено културно събитие от столичани. Всяка пролет, преди светлия празник на българската писменост и култура, НДК широко отваря врати за почитателите на изпълнителските и приложни изкуства.

Традиционно фестивалът се провежда всяка година през пролетта, като форматът включва културни събития в различни жанрове и форми като: музика, танц, театър и кино, слово, изящно  и пластично изкуство. През 2014 г. в програмата му е включена и опера.

       Гостуващи оркестри и балети: Болшой театър, Миланска скала, Ленинградски театър за опера и балет „Киров”, Лондонски симфоничен оркестър, Сантктпетербургски симфоничен оркестър, Виенска филхаромния и Виенска държавна опера, Шведски кралски балет, Английски кралски балет, Нациоален балет на Испания.

       Гостуващи изпълнители и спектакли:  Андреа Бочели, Хосе Карерас, Николай Гяуров, Гена Димитрова, Монсерат Кабайе, Юрая Хийп, Мецофорте, Ал Бано и Ромина Пауър, Омара Портуондо, Ибрахим Ферер и Буена Виста Соушъл Клъб, Стинг, Пако де Лусия, Крис де Бърг, Джо Кокър, Джеймс Браун, Горан Брегович, Майсторите на танца на Майкъл Флетли, Огънят на Анадола, Нощта на султаните, Шаман, Дейвид Копърфийлд и много други.

       Изложби: Хуан Миро – Творби; Оскар Тускет Бланка – Дизайн ; Владимир Димитров-Майстора

Последни новини

Позиция на БФА по повод конкурс на Национален фонд „Култура”

Публикуваме текста на официалното писмо, което Българска фестивална асоциация входира днес 21.12.2017г. (четвъртък) в Министерство на културата. До: Боил Банов Министър на културата на Р. България Адрес: гр. ...

21 декември 2017 16:56

Още

Приветствие от новия изпълнителен директор на БФА

Уважаеми фестивални организатори, партньори и съмишленици, Фестивалите имат невероятната способност да бъдат пространства на диалог между различни общности, да „действат“ като платформи за споделяне на ...

18 декември 2017 09:59

Още

БФА с нов изпълнителен директор

Уважаеми колеги, партньори и съмишленици, С огромно удоволствие, обявявам назначаването на Светлозара Христова на поста Изпълнителен директор на Българска фестивална асоциация. Светлозара се присъединява към екипа ...

15 декември 2017 13:24

Още

ЗА БФА

Българска фестивална асоциация (БФА) е гражданска организация, която има за цел създаването и поддържането на благоприятна среда за развитие на фестивалите в България.

БФА е организация, която обединява близо 20 български фестивала от различни сектори наизкуството (включително визуални изкуства, кино, музика, театър и други), фестивали с различна големина, бюджети и географски обхват.Българска фестивална асоциация е член на Европейска фестивална асоциация, което е признание за нас и нашите членове.

КОНТАКТИ

Българска фестивална асоциация
Офис: гр.София 1504,
ул. "Панайот Волов" № 3

Лице за административен контакт:

Мария Русева
GSM: ++359 888 359 679
email: office@bfa.bg

ПОЛЕЗНИ ДОКУМЕНТИ

Документи за членство в БФА:

 

Проект "Българо - норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България" се осъществява с оргомното съдействие и финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИК 2009 - 2014г. Повече за програмата можете да научите на www.ngogrants.bg 

Конференция  "Фестивали в черно и бяло" - презентации на експертите по проекта.

Documents in English

 

 

 

 

Проект "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа"

Други полезни документи: