Новини

ТРЕТО ИЗДАНИЕ НА МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ „ДЖАЗ В БУРГАС“ 2016г.


03 юли 2016 12:27

От 8-ми до 10-ти юли и на 3-ти и 4-ти август стилна музика и джазмени на световно ниво ще допринесат за доброто настроение - това обещава фестивала „Джаз в Бургас“. Наред с основната програма обединяваща най-вече американски и български изпълнители, всички джаз вечери ще приключват с Фестивален джемсешън на брега на морето. 

В първия фестивален ден на откритата сцена на експо център „Флора“ се качва американския топ джазмен Крейг Бейли: един от най-ангажираните джаз музиканти в Ню Йорк, водещ алт саксофонист и флейтист в Ray Charles Orchestra.

Акцент в програма ще бъде и включването на италиано-българския проект “Аквафоника”, съчетаващ по уникален начин елементи от класическата музика и джаза. Федерика Коланджело завършва класическо пиано в Royal School of Music в Лондон, след което изучава джаз в консерваториите в Утрехт и Амстердам. Именно в Холандия среща българския контрабасист Михаил Иванов а в състава участват още Александър Логозаров- китара и Борислав Петров- ударни.

В „Джаз Бургас“ тази година се включват и уникални български музиканти като Събин Тодоров, Димитър Льолев, Димитър Льолев, Христо Йоцов, Венци Благоев, Димитър Бодуров. Своето първо участие в бургаския фестивал ще регистрира и Милица Гладнишка с провокативното "Дивото зове" – проект обединяващ Васил Спасов- пиано, Борис Таслев- контрабас и Атанас Попов- ударни.

Фестивалът се финализира от завладяващата Хилда Казасян заедно с Мишо Йосифов- тромпет, Живко Петров. Пиано, Димитър Карамфилов- бас, Христо Йоцов- ударни.

"Джаз в Бургас" се организира от Община Бургас в партньорство с Фондация "Америка за България".

Последни новини

Festival Brunch ::: Varna Summer Edition

Много сме щастливи, че форматът Festival Brunch, който Българска фестивална асоциация стартира в началото на 2018 година в столицата ще гостува във Варна в рамките на Международен музикален фестивал “Варненско л ...

15 юни 2018 18:40

Още

Festival Brunch Vol. 4 ::: Медиация

В края на месец юни ни очаква поредната среща от серията Festival Brunch, която ще е и последната за столицата преди лятото. Тема на събитието: МЕДИАЦИЯ Медиацията е един от най-ефективните извънсъдебни способ ...

15 юни 2018 18:07

Още

Гост-лекторите на Festival Brunch Vol. 3

Броени дни до съботната ни закуска, когато наши специални гости ще бъдат лекторите по дизайн мислене арх. Виолетка Славова и арх. Мария Стайнова - от DesignThinking.bg, водещата агенция за иновации в България, която в ...

23 май 2018 10:38

Още

ЗА БФА

Българска фестивална асоциация (БФА) е гражданска организация, която има за цел създаването и поддържането на благоприятна среда за развитие на фестивалите в България.

БФА е организация, която обединява близо 20 български фестивала от различни сектори наизкуството (включително визуални изкуства, кино, музика, театър и други), фестивали с различна големина, бюджети и географски обхват.Българска фестивална асоциация е член на Европейска фестивална асоциация, което е признание за нас и нашите членове.

КОНТАКТИ

Българска фестивална асоциация
Офис: гр.София 1504,
ул. "Панайот Волов" № 3

Лице за административен контакт:

Мария Русева
GSM: ++359 888 359 679
email: office@bfa.bg

ПОЛЕЗНИ ДОКУМЕНТИ

Документи за членство в БФА:

 

Проект "Българо - норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България" се осъществява с оргомното съдействие и финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИК 2009 - 2014г. Повече за програмата можете да научите на www.ngogrants.bg 

Конференция  "Фестивали в черно и бяло" - презентации на експертите по проекта.

Documents in English

 

 

 

 

Проект "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа"

Други полезни документи: