Новини

Кандидатствайте сега за Ателие за млади фестивални мениджъри 4-6 август 2017, Варна


11 юли 2017 13:34

Ателието за млади фестивални мениджъри е тридневна програма за професионална квалификация в областта на фестивалния мениджмънт, предназначена за фестивални директори и младежи, които работят, стажуват или доброволстват във фестивален екип и имат амбицията да се развиват в тази посока. Благодарение на изключителните лектори, участниците ще имат възможност да разширят компетенциите си в три съществени за устойчивостта на фестивалния продукт посоки– развитие на професионални мрежи и междусекторни партньорства с акцент върху зелените практики и фестивалния туризъм; запознаване и овладяване на дигиталните маркетинг механизми като инструмент за  достъпна публичност и реклама; развитие и отглеждане на фестивалните публики като основно звено в екосистемата на фестивалите и решаващ фактор за значението, въздействието и устойчивостта им. 


Организатор на Ателието за млади фестивални мениджъри е Българската фестивална асоциация с домакинството на RADAR Festival Beyond Music и финасовата подкрепа на Фонд „Култура“, Варна.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

Кой може да кандидатства?

„Млади“ в заглавието на Ателието означава „млади във фестивалния бизнес“ . Участниците могат да има широк спектър на професионален бекграунд – от студенти по арт мениджмънт, млади мениджъри, работещи в независимия културен сектор, служители в общините, отговорни за организацията на фестивали, артисти, куратори, утвърждаващи свои иновативни международни фестивали. Всички те споделят амбицията да създадат, развият, утвърдят артистични фестивали на високо ниво. Освен за „ранни“ артистични директори в началото на кариерата си, Ателието е отворено и за стажанти и доброволци във фестивални екипи, както и за сътрудници по програми, съпътстващи фестивалите. Участниците ще си тръгнат от Ателието с развити програматорски умения, с изцяло нова лична и професионална мрежа и вдъхновение за нови (колаборативни) проекти.

Актуално съдържание

Ателието за млади фестивални мениджъри открива нови хоризонти и визия дори пред най-утвърдените фестивали и техните ръководители. Темите през трите дни на интензивни лекции и тренинг-сесии обхващат изключително актуални аспекти на културния мениджмънт, които все още не се радват на стабилна професионална експертиза у нас. Като резултат младите фестивални мениджъри ще си тръгнат значително по-подготвени със знания и опит за истинската мисия на фестивалите и решени да затвърдят тяхната роля в днешния свят на глобализация, динамичност и практицизъм, както и да мислят на една вълна с колегите си по света. Създават се предпоставки новото поколение мениджъри да станат пионери, да мислят иновативно, да създават креативни проекти и фестивални формати.

Три дни – три модула

Всеки от трите дни на Ателието за млади фестивални мениджъри поставя отделен тематични модул като всеки модул се състои от лекционна част и тренинг-сесии за практическо овладяване на придобитите знания. В първия ден участниците ще имат възможност да се запознаят с успешни примери за изграждане на професионални мрежи и платформи в България, да влязат в директен контакт с представител на туристическия сектор като възможна ниша на междусекторно партньорство и да открият възможности за разработване на нови публики като гарант за устойчивост през инструмента на зелените идеи и търсенето на баланс в еко-системата. Вторият ден предлага опознаване и задълбочаване на интрументите на дигиталния маркетинг като необходимо средство за промотиране на фестивалния продукт и достъп до информация и публики. Третият модул е изцяло фокусиран върху идентифицирането, разработването и отглеждането на групи публики – основен фактор за постигане на стабилност.

Партньори и пространства

Ателие за млади фестивални мениджъри се организира с финасовата подкрепа на Фонд Култура Варна по направление Европейска Младежка Столица - Вълна На Иновации и под домакинството на RADAR Festival beyond music.

Условия за кандидатстване и селекция

Българската фестивална асоциация, в партньорство с Фонд Култура Варна и RADAR Festival Beyond Music отправят покана за кандидатстване за Ателие за млади фестивални мениджъри, 4-6 август, Варна. До 25 участника от Варна и страната ще бъдат избрани да се включат в 3-дневната програма, по време на която ще обогатят знанията и уменията си във фестивалния мениджмънт с 5-ма международно признати лектори в областта на разитието и отглеждането на публики, дигиталния маркетинг, зелените идеи и туризма. Фестивални мениджъри, както и млади сътрудници към фестивални екипи са поканени да кандидатстват до 17-ти юли като попълнят и изпратят приложената апликационна форма:

Моля, не се колебайте да се свържете с нас за повече информация относно условията за кандидатстване и критериите за подбор на участниците.

Критерии за подбор

Ще бъдат съблюдавани следните критерии при подбор на кандидатите:

- възраст на канидата – до 35 години (или до 5 издания на фестивала, в чийто екип участва)
- добро владеене на английски език (част от лекциите ще бъдат на английски език)

Кандидатите трябва:

- да са подкрепени от фестивал, културна сцена или друга организация, свързана с културния сектор; или
- да докажат бъдещ ангажимент във фестивалното поле; или
- да демонстрират убедителна лична мотивация

Такса

Ателието е БЕЗПЛАТНО за всички участници, а на участниците извън Варна ще бъдат осигурени път и до 3 нощувки и път.

Контакти:

office@bfa.bg

+359 888 359 679

Мария Русева

Последни новини

Позиция на БФА по повод конкурс на Национален фонд „Култура”

Публикуваме текста на официалното писмо, което Българска фестивална асоциация входира днес 21.12.2017г. (четвъртък) в Министерство на културата. До: Боил Банов Министър на културата на Р. България Адрес: гр. ...

21 декември 2017 16:56

Още

Приветствие от новия изпълнителен директор на БФА

Уважаеми фестивални организатори, партньори и съмишленици, Фестивалите имат невероятната способност да бъдат пространства на диалог между различни общности, да „действат“ като платформи за споделяне на ...

18 декември 2017 09:59

Още

БФА с нов изпълнителен директор

Уважаеми колеги, партньори и съмишленици, С огромно удоволствие, обявявам назначаването на Светлозара Христова на поста Изпълнителен директор на Българска фестивална асоциация. Светлозара се присъединява към екипа ...

15 декември 2017 13:24

Още

ЗА БФА

Българска фестивална асоциация (БФА) е гражданска организация, която има за цел създаването и поддържането на благоприятна среда за развитие на фестивалите в България.

БФА е организация, която обединява близо 20 български фестивала от различни сектори наизкуството (включително визуални изкуства, кино, музика, театър и други), фестивали с различна големина, бюджети и географски обхват.Българска фестивална асоциация е член на Европейска фестивална асоциация, което е признание за нас и нашите членове.

КОНТАКТИ

Българска фестивална асоциация
Офис: гр.София 1504,
ул. "Панайот Волов" № 3

Лице за административен контакт:

Мария Русева
GSM: ++359 888 359 679
email: office@bfa.bg

ПОЛЕЗНИ ДОКУМЕНТИ

Документи за членство в БФА:

 

Проект "Българо - норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България" се осъществява с оргомното съдействие и финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИК 2009 - 2014г. Повече за програмата можете да научите на www.ngogrants.bg 

Конференция  "Фестивали в черно и бяло" - презентации на експертите по проекта.

Documents in English

 

 

 

 

Проект "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа"

Други полезни документи: