Новини

Кандидатствайте сега за Ателие за млади фестивални мениджъри 4-6 август 2017, Варна


11 юли 2017 13:34

Ателието за млади фестивални мениджъри е тридневна програма за професионална квалификация в областта на фестивалния мениджмънт, предназначена за фестивални директори и младежи, които работят, стажуват или доброволстват във фестивален екип и имат амбицията да се развиват в тази посока. Благодарение на изключителните лектори, участниците ще имат възможност да разширят компетенциите си в три съществени за устойчивостта на фестивалния продукт посоки– развитие на професионални мрежи и междусекторни партньорства с акцент върху зелените практики и фестивалния туризъм; запознаване и овладяване на дигиталните маркетинг механизми като инструмент за  достъпна публичност и реклама; развитие и отглеждане на фестивалните публики като основно звено в екосистемата на фестивалите и решаващ фактор за значението, въздействието и устойчивостта им. 


Организатор на Ателието за млади фестивални мениджъри е Българската фестивална асоциация с домакинството на RADAR Festival Beyond Music и финасовата подкрепа на Фонд „Култура“, Варна.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

Кой може да кандидатства?

„Млади“ в заглавието на Ателието означава „млади във фестивалния бизнес“ . Участниците могат да има широк спектър на професионален бекграунд – от студенти по арт мениджмънт, млади мениджъри, работещи в независимия културен сектор, служители в общините, отговорни за организацията на фестивали, артисти, куратори, утвърждаващи свои иновативни международни фестивали. Всички те споделят амбицията да създадат, развият, утвърдят артистични фестивали на високо ниво. Освен за „ранни“ артистични директори в началото на кариерата си, Ателието е отворено и за стажанти и доброволци във фестивални екипи, както и за сътрудници по програми, съпътстващи фестивалите. Участниците ще си тръгнат от Ателието с развити програматорски умения, с изцяло нова лична и професионална мрежа и вдъхновение за нови (колаборативни) проекти.

Актуално съдържание

Ателието за млади фестивални мениджъри открива нови хоризонти и визия дори пред най-утвърдените фестивали и техните ръководители. Темите през трите дни на интензивни лекции и тренинг-сесии обхващат изключително актуални аспекти на културния мениджмънт, които все още не се радват на стабилна професионална експертиза у нас. Като резултат младите фестивални мениджъри ще си тръгнат значително по-подготвени със знания и опит за истинската мисия на фестивалите и решени да затвърдят тяхната роля в днешния свят на глобализация, динамичност и практицизъм, както и да мислят на една вълна с колегите си по света. Създават се предпоставки новото поколение мениджъри да станат пионери, да мислят иновативно, да създават креативни проекти и фестивални формати.

Три дни – три модула

Всеки от трите дни на Ателието за млади фестивални мениджъри поставя отделен тематични модул като всеки модул се състои от лекционна част и тренинг-сесии за практическо овладяване на придобитите знания. В първия ден участниците ще имат възможност да се запознаят с успешни примери за изграждане на професионални мрежи и платформи в България, да влязат в директен контакт с представител на туристическия сектор като възможна ниша на междусекторно партньорство и да открият възможности за разработване на нови публики като гарант за устойчивост през инструмента на зелените идеи и търсенето на баланс в еко-системата. Вторият ден предлага опознаване и задълбочаване на интрументите на дигиталния маркетинг като необходимо средство за промотиране на фестивалния продукт и достъп до информация и публики. Третият модул е изцяло фокусиран върху идентифицирането, разработването и отглеждането на групи публики – основен фактор за постигане на стабилност.

Партньори и пространства

Ателие за млади фестивални мениджъри се организира с финасовата подкрепа на Фонд Култура Варна по направление Европейска Младежка Столица - Вълна На Иновации и под домакинството на RADAR Festival beyond music.

Условия за кандидатстване и селекция

Българската фестивална асоциация, в партньорство с Фонд Култура Варна и RADAR Festival Beyond Music отправят покана за кандидатстване за Ателие за млади фестивални мениджъри, 4-6 август, Варна. До 25 участника от Варна и страната ще бъдат избрани да се включат в 3-дневната програма, по време на която ще обогатят знанията и уменията си във фестивалния мениджмънт с 5-ма международно признати лектори в областта на разитието и отглеждането на публики, дигиталния маркетинг, зелените идеи и туризма. Фестивални мениджъри, както и млади сътрудници към фестивални екипи са поканени да кандидатстват до 17-ти юли като попълнят и изпратят приложената апликационна форма:

Моля, не се колебайте да се свържете с нас за повече информация относно условията за кандидатстване и критериите за подбор на участниците.

Критерии за подбор

Ще бъдат съблюдавани следните критерии при подбор на кандидатите:

- възраст на канидата – до 35 години (или до 5 издания на фестивала, в чийто екип участва)
- добро владеене на английски език (част от лекциите ще бъдат на английски език)

Кандидатите трябва:

- да са подкрепени от фестивал, културна сцена или друга организация, свързана с културния сектор; или
- да докажат бъдещ ангажимент във фестивалното поле; или
- да демонстрират убедителна лична мотивация

Такса

Ателието е БЕЗПЛАТНО за всички участници, а на участниците извън Варна ще бъдат осигурени път и до 3 нощувки и път.

Контакти:

office@bfa.bg

+359 888 359 679

Мария Русева

Последни новини

Festival Brunch ::: Varna Summer Edition

Много сме щастливи, че форматът Festival Brunch, който Българска фестивална асоциация стартира в началото на 2018 година в столицата ще гостува във Варна в рамките на Международен музикален фестивал “Варненско л ...

15 юни 2018 18:40

Още

Festival Brunch Vol. 4 ::: Медиация

В края на месец юни ни очаква поредната среща от серията Festival Brunch, която ще е и последната за столицата преди лятото. Тема на събитието: МЕДИАЦИЯ Медиацията е един от най-ефективните извънсъдебни способ ...

15 юни 2018 18:07

Още

Гост-лекторите на Festival Brunch Vol. 3

Броени дни до съботната ни закуска, когато наши специални гости ще бъдат лекторите по дизайн мислене арх. Виолетка Славова и арх. Мария Стайнова - от DesignThinking.bg, водещата агенция за иновации в България, която в ...

23 май 2018 10:38

Още

ЗА БФА

Българска фестивална асоциация (БФА) е гражданска организация, която има за цел създаването и поддържането на благоприятна среда за развитие на фестивалите в България.

БФА е организация, която обединява близо 20 български фестивала от различни сектори наизкуството (включително визуални изкуства, кино, музика, театър и други), фестивали с различна големина, бюджети и географски обхват.Българска фестивална асоциация е член на Европейска фестивална асоциация, което е признание за нас и нашите членове.

КОНТАКТИ

Българска фестивална асоциация
Офис: гр.София 1504,
ул. "Панайот Волов" № 3

Лице за административен контакт:

Мария Русева
GSM: ++359 888 359 679
email: office@bfa.bg

ПОЛЕЗНИ ДОКУМЕНТИ

Документи за членство в БФА:

 

Проект "Българо - норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България" се осъществява с оргомното съдействие и финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИК 2009 - 2014г. Повече за програмата можете да научите на www.ngogrants.bg 

Конференция  "Фестивали в черно и бяло" - презентации на експертите по проекта.

Documents in English

 

 

 

 

Проект "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа"

Други полезни документи: