Новини

Приветствие от новия изпълнителен директор на БФА


18 декември 2017 09:59

Уважаеми фестивални организатори, партньори и съмишленици,

Фестивалите имат невероятната способност да бъдат пространства на диалог между различни общности, да „действат“ като платформи за споделяне на идеи, опит и знание от бъдещето. Те имат своята ключова роля в изграждането на едно здраво общество като насърчават разбирането и сътрудничеството на локално, национално и международно ниво.

Чувствам се щастлива и привилегирована да поема поста на изпълнителен директор на БФА с жизненоважната мисия да се грижа за създаването и поддържането на благоприятна среда за развитие на фестивалната екосистема в страната.

Намираме се в един изключително напрегнат геополитически момент от човешката история; живеем във времена на сериозни политически, икономически и културни трусове по цял свят; свидетели сме на краха на повечето системи, които добре познаваме и сме изправени пред една нова логика на подредба на света, в която обмена на информация и знание, е отворен, свободен, мрежови. Вярвам, че всички тези факти ни задължават като културни оператори, организатори на фестивали и осъзнати личности да работим усърдно в международен контекст и всеки чрез своя фестивал, а и всички заедно чрез мрежата на БФА, да се стремим да култивираме ниво на обществена ангажираност и дълбоко разбиране към темите и предизвикателствата на света днес.

Надявам се искрено на Вашето сътрудничество през следващата година и желание с малки, но смели стъпки, да разрастваме и разширяваме дейността на организацията на локално, национално и международно ниво, както и да създаваме по-широк публичен диалог около темите за фестивалните политики, който да ни позволи да видим по-ясно света днес и да оформим визията си за света утре.

Сърдечни поздрави,
Светлозара Христова

Последни новини

Позиция на БФА по повод конкурс на Национален фонд „Култура”

Публикуваме текста на официалното писмо, което Българска фестивална асоциация входира днес 21.12.2017г. (четвъртък) в Министерство на културата. До: Боил Банов Министър на културата на Р. България Адрес: гр. ...

21 декември 2017 16:56

Още

Приветствие от новия изпълнителен директор на БФА

Уважаеми фестивални организатори, партньори и съмишленици, Фестивалите имат невероятната способност да бъдат пространства на диалог между различни общности, да „действат“ като платформи за споделяне на ...

18 декември 2017 09:59

Още

БФА с нов изпълнителен директор

Уважаеми колеги, партньори и съмишленици, С огромно удоволствие, обявявам назначаването на Светлозара Христова на поста Изпълнителен директор на Българска фестивална асоциация. Светлозара се присъединява към екипа ...

15 декември 2017 13:24

Още

ЗА БФА

Българска фестивална асоциация (БФА) е гражданска организация, която има за цел създаването и поддържането на благоприятна среда за развитие на фестивалите в България.

БФА е организация, която обединява близо 20 български фестивала от различни сектори наизкуството (включително визуални изкуства, кино, музика, театър и други), фестивали с различна големина, бюджети и географски обхват.Българска фестивална асоциация е член на Европейска фестивална асоциация, което е признание за нас и нашите членове.

КОНТАКТИ

Българска фестивална асоциация
Офис: гр.София 1504,
ул. "Панайот Волов" № 3

Лице за административен контакт:

Мария Русева
GSM: ++359 888 359 679
email: office@bfa.bg

ПОЛЕЗНИ ДОКУМЕНТИ

Документи за членство в БФА:

 

Проект "Българо - норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България" се осъществява с оргомното съдействие и финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИК 2009 - 2014г. Повече за програмата можете да научите на www.ngogrants.bg 

Конференция  "Фестивали в черно и бяло" - презентации на експертите по проекта.

Documents in English

 

 

 

 

Проект "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа"

Други полезни документи: