Новини

Приветствие от новия изпълнителен директор на БФА


18 декември 2017 09:59

Уважаеми фестивални организатори, партньори и съмишленици,

Фестивалите имат невероятната способност да бъдат пространства на диалог между различни общности, да „действат“ като платформи за споделяне на идеи, опит и знание от бъдещето. Те имат своята ключова роля в изграждането на едно здраво общество като насърчават разбирането и сътрудничеството на локално, национално и международно ниво.

Чувствам се щастлива и привилегирована да поема поста на изпълнителен директор на БФА с жизненоважната мисия да се грижа за създаването и поддържането на благоприятна среда за развитие на фестивалната екосистема в страната.

Намираме се в един изключително напрегнат геополитически момент от човешката история; живеем във времена на сериозни политически, икономически и културни трусове по цял свят; свидетели сме на краха на повечето системи, които добре познаваме и сме изправени пред една нова логика на подредба на света, в която обмена на информация и знание, е отворен, свободен, мрежови. Вярвам, че всички тези факти ни задължават като културни оператори, организатори на фестивали и осъзнати личности да работим усърдно в международен контекст и всеки чрез своя фестивал, а и всички заедно чрез мрежата на БФА, да се стремим да култивираме ниво на обществена ангажираност и дълбоко разбиране към темите и предизвикателствата на света днес.

Надявам се искрено на Вашето сътрудничество през следващата година и желание с малки, но смели стъпки, да разрастваме и разширяваме дейността на организацията на локално, национално и международно ниво, както и да създаваме по-широк публичен диалог около темите за фестивалните политики, който да ни позволи да видим по-ясно света днес и да оформим визията си за света утре.

Сърдечни поздрави,
Светлозара Христова

Последни новини

Festival Brunch ::: Varna Summer Edition

Много сме щастливи, че форматът Festival Brunch, който Българска фестивална асоциация стартира в началото на 2018 година в столицата ще гостува във Варна в рамките на Международен музикален фестивал “Варненско л ...

15 юни 2018 18:40

Още

Festival Brunch Vol. 4 ::: Медиация

В края на месец юни ни очаква поредната среща от серията Festival Brunch, която ще е и последната за столицата преди лятото. Тема на събитието: МЕДИАЦИЯ Медиацията е един от най-ефективните извънсъдебни способ ...

15 юни 2018 18:07

Още

Гост-лекторите на Festival Brunch Vol. 3

Броени дни до съботната ни закуска, когато наши специални гости ще бъдат лекторите по дизайн мислене арх. Виолетка Славова и арх. Мария Стайнова - от DesignThinking.bg, водещата агенция за иновации в България, която в ...

23 май 2018 10:38

Още

ЗА БФА

Българска фестивална асоциация (БФА) е гражданска организация, която има за цел създаването и поддържането на благоприятна среда за развитие на фестивалите в България.

БФА е организация, която обединява близо 20 български фестивала от различни сектори наизкуството (включително визуални изкуства, кино, музика, театър и други), фестивали с различна големина, бюджети и географски обхват.Българска фестивална асоциация е член на Европейска фестивална асоциация, което е признание за нас и нашите членове.

КОНТАКТИ

Българска фестивална асоциация
Офис: гр.София 1504,
ул. "Панайот Волов" № 3

Лице за административен контакт:

Мария Русева
GSM: ++359 888 359 679
email: office@bfa.bg

ПОЛЕЗНИ ДОКУМЕНТИ

Документи за членство в БФА:

 

Проект "Българо - норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България" се осъществява с оргомното съдействие и финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИК 2009 - 2014г. Повече за програмата можете да научите на www.ngogrants.bg 

Конференция  "Фестивали в черно и бяло" - презентации на експертите по проекта.

Documents in English

 

 

 

 

Проект "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа"

Други полезни документи: