Новини

Проект „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ – следващи стъпки


11 май 2015 11:48

Скъпи колеги, бихме искали да благодарим на всички 896 фестивали от цяла Европа, които кандидатстваха за лейбъла „Европейски фестивал“. Фестивали от 32 различни страни, програмиращи различни жанрове изкуства проявиха интерес да бъдат част от платформата ЕФФЕ. От кандидатствалите фестивали най-многобройно представителство имаха музикалните, танцови и театрални фестивали. Много други жанрове като филм, литература, фотография и операта също имаха силно представяне сред кандидатствалите.

Процесът на оценка започна през януари 2015 и ще продължи и през следващите няколко месеца. Експертите от всички хъбове четат апликационните форми с голям интерес и ние сме щастливи да видим качеството на европейския фестивален пейзаж.

По време на срещата с представителите на фестивалните хъбове на 29 януари 2015 г. беше взето решение, че фестивалите ще бъдат информирани за резултата от тяхното кандидатстване на 8 май 2015 г., посредством електронна поща.

С голямо нетърпение поемаме по следващите стъпки на проекта, като работим усилено върху разработването на онлайн фестивалния гайд. Още новини за проекта ЕФФЕ очаквайте в близките дни, така проверявайте сайта на Асоциацията и нашите социални медийни канали, както и на:
https://www.facebook.com/effefestivals?fref=pb&hc_location=profile_browser

Последни новини

Позиция на БФА по повод конкурс на Национален фонд „Култура”

Публикуваме текста на официалното писмо, което Българска фестивална асоциация входира днес 21.12.2017г. (четвъртък) в Министерство на културата. До: Боил Банов Министър на културата на Р. България Адрес: гр. ...

21 декември 2017 16:56

Още

Приветствие от новия изпълнителен директор на БФА

Уважаеми фестивални организатори, партньори и съмишленици, Фестивалите имат невероятната способност да бъдат пространства на диалог между различни общности, да „действат“ като платформи за споделяне на ...

18 декември 2017 09:59

Още

БФА с нов изпълнителен директор

Уважаеми колеги, партньори и съмишленици, С огромно удоволствие, обявявам назначаването на Светлозара Христова на поста Изпълнителен директор на Българска фестивална асоциация. Светлозара се присъединява към екипа ...

15 декември 2017 13:24

Още

ЗА БФА

Българска фестивална асоциация (БФА) е гражданска организация, която има за цел създаването и поддържането на благоприятна среда за развитие на фестивалите в България.

БФА е организация, която обединява близо 20 български фестивала от различни сектори наизкуството (включително визуални изкуства, кино, музика, театър и други), фестивали с различна големина, бюджети и географски обхват.Българска фестивална асоциация е член на Европейска фестивална асоциация, което е признание за нас и нашите членове.

КОНТАКТИ

Българска фестивална асоциация
Офис: гр.София 1504,
ул. "Панайот Волов" № 3

Лице за административен контакт:

Мария Русева
GSM: ++359 888 359 679
email: office@bfa.bg

ПОЛЕЗНИ ДОКУМЕНТИ

Документи за членство в БФА:

 

Проект "Българо - норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България" се осъществява с оргомното съдействие и финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИК 2009 - 2014г. Повече за програмата можете да научите на www.ngogrants.bg 

Конференция  "Фестивали в черно и бяло" - презентации на експертите по проекта.

Documents in English

 

 

 

 

Проект "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа"

Други полезни документи: