Новини

Първият фестивален календар на София вече е факт


09 септември 2015 23:10

Българска фестивална асоциация (БФА), с подкрепата на Столична община и програма Европа публикува първите 28 фестивала, които се включиха в единия фестивален календар на София.  Информацията за тях е вече активна в сайта на БФА, на адрес http://www.bfa.bg/, както на български, така и на английски език. 

София посещава фестивалите, които се случват в града. Това е изводът, която правят от БФА след проведеното проучване в рамките на проекта. Според организаторите на 28-те фестивала, които се включиха в него, общият брой посетители на фестивалите в календара до момента е 510 218 човека, което е малко по-малко от населението на половината град. Календарът продължава да бъде отворен за организаторите на фестивали в столицата, които искат да бъдат включени в него.


„Без да имаме претенцията за пълна изчерпателност, резултатите ни говорят, че в София кипи фестивален живот, за който има публика, а още по-хубавото е че 27 от 28-те фестивали са ежегодни и са имали поне две издания до момента.“, споделя изпълнителният директор на БФА  Александра Гълъбова.

Данните от събраните анкети показват още, че 100% от фестивалите имат международно участие в тях, а най-много са в сферата на музиката и музикалната индустрия. Най-голяма концентрация на фестивали има през месеците април, май, юни и септември. Петнадесет от фестивалите, представени в календара, се осъществяват с финансовата подкрепа на Столична община.

Официалното представяне на  „Календар на фестивалите – София“ ще се състои на 11-ти септември 2015г. (петък) от 17:30ч. в Културен център Г8 на  ул. У. Гладстон № 8, гр. София.
Проектът се финансира по програма Европа 2015 на Столична община в партньорство с Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства (ЦИОФФ) - България и ще продължи до септември 2015. Календарът, разбира се, ще продължи да бъде активен и занапред, отворен както за нови фестивали, така и за широката публика, търсеща информация за тях.

Последни новини

Festival Brunch ::: Varna Summer Edition

Много сме щастливи, че форматът Festival Brunch, който Българска фестивална асоциация стартира в началото на 2018 година в столицата ще гостува във Варна в рамките на Международен музикален фестивал “Варненско л ...

15 юни 2018 18:40

Още

Festival Brunch Vol. 4 ::: Медиация

В края на месец юни ни очаква поредната среща от серията Festival Brunch, която ще е и последната за столицата преди лятото. Тема на събитието: МЕДИАЦИЯ Медиацията е един от най-ефективните извънсъдебни способ ...

15 юни 2018 18:07

Още

Гост-лекторите на Festival Brunch Vol. 3

Броени дни до съботната ни закуска, когато наши специални гости ще бъдат лекторите по дизайн мислене арх. Виолетка Славова и арх. Мария Стайнова - от DesignThinking.bg, водещата агенция за иновации в България, която в ...

23 май 2018 10:38

Още

ЗА БФА

Българска фестивална асоциация (БФА) е гражданска организация, която има за цел създаването и поддържането на благоприятна среда за развитие на фестивалите в България.

БФА е организация, която обединява близо 20 български фестивала от различни сектори наизкуството (включително визуални изкуства, кино, музика, театър и други), фестивали с различна големина, бюджети и географски обхват.Българска фестивална асоциация е член на Европейска фестивална асоциация, което е признание за нас и нашите членове.

КОНТАКТИ

Българска фестивална асоциация
Офис: гр.София 1504,
ул. "Панайот Волов" № 3

Лице за административен контакт:

Мария Русева
GSM: ++359 888 359 679
email: office@bfa.bg

ПОЛЕЗНИ ДОКУМЕНТИ

Документи за членство в БФА:

 

Проект "Българо - норвежко партньорство за прозрачна и ефективна публична подкрепа на културния сектор в България" се осъществява с оргомното съдействие и финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕИК 2009 - 2014г. Повече за програмата можете да научите на www.ngogrants.bg 

Конференция  "Фестивали в черно и бяло" - презентации на експертите по проекта.

Documents in English

 

 

 

 

Проект "Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа"

Други полезни документи: